Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του Θ.Ει.Κ.Κ. «Πούπουλο» είναι οι:

Ρίτα Πουταχίδου: Ιδρύτρια του Θ.Ει.K.Κ. «Πούπουλο». Ηθοποιός-μιούζικαλ, Θεατροπαιδαγωγός.
Σπούδασε μουσικό-δραματικό τμήμα του κονσερβατουάρ Μπρνό, Τσέχικη Δημοκρατία. Δίδαξε Εκπαιδευτικό Δράμα και Θέατρο σε εκπαιδευτικούς στα ΠΕΚ Θεσσαλονίκης και στα ΣΕΛΜΕ. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα (κυρίως παιδικό θέατρο) από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο. Με το έργο της έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.   Διοργανώνει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και κατασκηνώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει σε σεμινάρια και συνέδρια για εκπαιδευτικούς, σε διεθνείς  συναντήσεις με παιδιά και νέους στην Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία.

Χριστίνα Ζουρίδου: Ηθοποιός, Θεατροπαιδαγωγός.
Σπούδασε στο πανεπιστήμιο University  Center  of  England με ειδικότητα  Teacher of  Drama in Education – Δασκάλα εκπαιδευτικού δράματος  και  στη Σχολή υποκριτικής - δραματικής τέχνης  Μαίρη Τράγκα.  Έχει διδάξει Θεατρική αγωγή-Εκπαιδευτικό δράμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε πολιτιστικούς οργανισμούς στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού σχήματος Πέφτα Αστέρι. Βασικό μέλος του Θ.Ει.Κ.Κ. Δουλεύει ως θεατρολόγος στη ΚΕΔΗΘ. Σκηνοθετεί και οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα στα Πνευματικά Κέντρα  Δήμων της χώρας.

Γιάννης Πουταχίδης: Θεατροπαιδαγωγός, Σκηνοθέτης.
Σπούδασε Drama and Theatre in Education με Μaster of Αrts στο Janacek Academy of Music and Performing Arts, Μπρνό της Τσεχίας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης/λέκτορας του Janacek Academy of Music and Performing Arts. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος, μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και βασικό στέλεχος του Θ.Ει.Κ.Κ. Διδάσκει Θεατρική αγωγή-Εκπαιδευτικό δράμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Θεσσαλονίκη και σε πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Οργανώνει και διδάσκει σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Είναι workshop leader σε διεθνή εργαστήρια για παιδιά και νέους (Ελλάδα, Τσεχία, Σλοβακία, Μ. Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία).

Στάθης Παπουλίδης: Ηθοποιός, Χορογράφος.
Απόφοιτος της ανωτέρας Δραματικής σχολής «Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Κατέχει επαγγελματικό πτυχίο λατινοαμερικάνικων, ballroom, μοντέρνων και ελληνικών - παραδοσιακών χορών. Κάτοχος 5 χρυσών, 4 ασημένιων και 2 χάλκινων μεταλλίων  σε πανελλήνιους αγώνες χορού. Χορογράφος παραστάσεων σχολών χορού και θεάτρου. Δάσκαλος υποκριτικής και κινησιολογίας. Εργάστηκε στο πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων "ΑΡΓΩ" ως δάσκαλος χορού. Παίζει στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Εργάζεται στην ΚΕΔΗΘ.

Μελίνα Σιδηροπούλου: Ηθοποιός, Θεατροπαιδαγωγός.
Απόφοιτος Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, με κατεύθυνση υποκριτικής. Έχει δημιουργήσει θεατρικές ομάδες παιδιών , ενήλικων και ατόμων με ειδικές ανάγκες  σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής.

Ευαγγελία Μοβσεσιάν: Εικαστικός, Σκηνογράφος.
Πτυχιούχος του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών  της  Σχολής Καλών Τεχνών και του  τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Παρακολούθησε μαθήματα Drama, Κουκλοθεάτρου και Commedia del´Arte. Ιδρυτικό  μέλος και συντελεστής του Θ.Ει.Κ.Κ. «Πούπουλο». Καλλιτεχνικός συνεργάτης στο Γραφείο Πολιτισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997 και Ειδικός συνεργάτης στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ. Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Πανελλήνιων Καλλιτεχνικών Αγώνων του Υπουργείου Παιδείας, για 7 χρόνια. Σκηνογραφία/Ενδυματολογία παιδικών θεατρικών έργων και τηλεοπτικών εκπομπών ΕΡΤ3. Εικονογράφηση του «Μαθαίνω να διαβάζω» της Α΄ Δημοτικού και άλλων παιδικών βιβλίων. Διακρίθηκε με Αριστείο από το Υπουργείο Παιδείας. Εικαστικά έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους.

Δημήτρης Καραθανάσης: Σκηνοθέτης στην ΕΡΤ3. 
Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Torino και αποφοίτησε αρχιτέκτονας, Politecnico di Torino -Facolta di Architettura. Παρακολούθησε ειδική σειρά μαθημάτων  για το Audio Video στη σχολή Palestra delle Arti, Torino. Τριετή φοίτηση, στην Επαγγελματική σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Milano, Scuola Professionale per la tecnica Cinetelevisiva. Animation. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών. Syros, Forum Cartoon 98. Seminar: Financing of Cartoon Production. Μέλος της AEFA, ASIFA. Television production seminar ERT3, David Lowen.
Σκηνοθετεί πολλά ντοκιμαντέρ, εκπομπές, τηλεταινίες, video clip, διαφημιστικά και ταινίες animation που βραβεύονται. Διδάσκει στη ΣΒΟΥΡΑ, ΑΚΤΟ, Παράλλαξη, ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ,  MINIDOC, ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, Επανομής, Σχολή Βουτσινά  και  ΑΠΘ σχολή κινηματογράφου.

Δημήτριος Μπελογιάννης: Εικαστικός, Visual Artist.
Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ. Έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία θεατρικών έργων & τηλεοπτικών εκπομπών ΕΡΤ-3. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις. Είναι καθηγητής  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1997. Το εκπαιδευτικό του project «Ο χορός της ζωής & της τέχνης» έλαβε Αριστείο το 2012 από το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: