Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020


 Η performance έχει βασιστεί σε ένα βιωματικό εργαστήριο (Συνεργασία μεταξύ του  τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου ΠΟΥΠΟΥΛΟ) με την χρήση των τεχνικών του Εκπαιδευτικού Δράματος.

Το θέμα του ήταν η οικολογική ευαισθητοποίηση των παιδιών/νέων και οι συνέπειες της ανθρώπινης αμέλειας και επέμβασης  στο περιβάλλον.

Σε αυτό το project μελετήσαμε τόσο τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε (υπερθέρμανση, λιώσιμο πάγων, πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ) όσο και τις πιθανές εναλλακτικές που έχουμε και κατά πόσο βιώσιμες και υλοποιήσιμες είναι (αποίκηση πλανητών, εναλλακτικές μορφές ενέργειας).

Λόγω της πανδημίας δεν θα παρουσιάσουμε την performance σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποίηση της.
 Το ΘΕιΚΚ Πούπουλο θα συμμετάσχει στο EDERED 2020 με μια μουσικονκινητική παράσταση με ενήλικες ηθοποιούς - χορευτές και μουσικό.
Η Ευρωπαϊκή Συνάτηση Νέων - EDERED θα πραγματοποιηθεί στην Κροατία, 6 με 17/ 8/ 2020 .


Δεν υπάρχουν σχόλια: