Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Προεφηβικό τμήμα Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων 2018

 Προεφηβικό τμήμα


Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων
Διασκευή του ομότιτλου έργου του Κάρλο Γκολντόνι


Υπεύθυνη τμήματος – Σκηνοθεσία: Ρίτα Πουταχίδου


 Ο ''Υπηρέτης δύο Αφεντάδων'', με τις  χαρακτηριστικές μορφές της commediadell’arte αποτέλεσε πρόκληση για τα παιδιά. 

Αναλύσαμε και πλάσαμε τους χαρακτήρες με ρυθμό, κίνηση, φωνή, χρώμα…   και αυτοσχεδιάζοντας δώσαμε πνοή στους πρωταγωνιστές. 

Το πάθος για ευτυχία, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια
για επιβίωση, οι υποκρισίες, 
τα ψέματα και τα ευτράπελα, ήταν οι αιτίες που προκάλεσαν αναστάτωση και μεγάλο μπέρδεμα στις σχέσεις των ηρώων του έργου. Η αλήθεια και το ψέμα , η αληθινή ευτυχία… οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές… αποτελούν θέματα ενός έργου γραμμένου στα μέσα του 18ου αιώνα, τα οποία, όμως, μας απασχολούν έως και σήμερα. 
   
Δεν υπάρχουν σχόλια: