Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Εκπαιδευτικοί

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του Θ.Ει.Κ.Κ. «Πούπουλο» είναι οι:


Ρίτα Πουταχίδου: Ιδρύτρια του Θ.Ει.K.Κ. «Πούπουλο». Ηθοποιός-μιούζικαλ, Θεατροπαιδαγωγός.

Σπούδασε μουσικό-δραματικό τμήμα του κονσερβατουάρ Μπρνό, Τσέχικη Δημοκρατία. Δίδαξε Εκπαιδευτικό Δράμα και Θέατρο σε εκπαιδευτικούς στα ΠΕΚ Θεσσαλονίκης και στα ΣΕΛΜΕ. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα (κυρίως παιδικό θέατρο) από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο. Με το έργο της έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.   Διοργανώνει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και κατασκηνώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει σε σεμινάρια και συνέδρια για εκπαιδευτικούς, σε διεθνείς  συναντήσεις με παιδιά και νέους στην Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία.

 

Χριστίνα Ζουρίδου: Ηθοποιός, Θεατροπαιδαγωγός.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο University  Center  of  England με ειδικότητα  Teacher of  Drama in Education – Δασκάλα εκπαιδευτικού δράματος  και  στη Σχολή υποκριτικής - δραματικής τέχνης  Μαίρη Τράγκα.  Έχει διδάξει Θεατρική αγωγή-Εκπαιδευτικό δράμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε πολιτιστικούς οργανισμούς στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού σχήματος Πέφτα Αστέρι. Βασικό μέλος του Θ.Ει.Κ.Κ. Δουλεύει ως θεατρολόγος στη ΚΕΔΗΘ. Σκηνοθετεί και οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα στα Πνευματικά Κέντρα  Δήμων της χώρας.

 

Μελίνα Σιδηροπούλου: Ηθοποιός- Θεατροπαιδαγωγός.

Απόφοιτος Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, με κατεύθυνση υποκριτικής. Έχει δημιουργήσει θεατρικές ομάδες παιδιών , ενήλικων και ατόμων με ειδικές ανάγκες  σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση ως δασκάλα Θεατρικής Αγωγής.

 

Μαρίνα Χατζηωάννου : Ηθοποιός- Δραματολόγος
Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και του τμήματος θεάτρου της Σχολής Kαλών Tεχνών του Α.Π.Θ. Εργάζεται στο θέατρο,την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 2004. Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το Κ.Θ.Β.Ε., τη θεατρική διαδρομή, το angelus novus κ.α. Εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτη και σαν σκηνοθέτης για το Κ.Θ.Β.Ε. Στον χώρο της εκπαίδευσης δραστηριοποιείτε από το 2008. Συνεργάστηκε με σχολεία και θεατρικές ομάδες της πόλης.

 

Μαρία Ιωάννα Καλιδάκη: θεατρο παιδαγωγός
Αποφοίτησε από το τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κατεύθυνση υποκριτικής, από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δημόσιας Ιστορίας" του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου το οποίο αφορά στην οργάνωση ψηφιακών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με ιστορικό περιεχόμενο. Από το 2004 εργάζεται ως δασκάλα θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία,γενικής και ειδικής αγωγής και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

 

Θανάσης Δισλής: 

Απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη, συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο από το 2008. Από τότε συνεργάζεται ανελλιπώς με το ΚΘΒΕ, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε αρκετές παραστάσεις. Παράλληλα συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Παρά πέντε», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Ζωή ξανά» κ.ά. Φέτος είναι ο «Μπάμπης» στην «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που σκηνοθετεί ο Κώστας Τσιάνος.

Ελένη Γκολφινοπούλου:  

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση Ήχος και Μουσική και αργότερα εισήχθει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης. Φοιτά στο μεταπτυχιακό Μουσειολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμού. Ασχολείται με την σχεδίαση και την εμψύχωση εργαστηρίων κινηματογράφου και video για παιδιά και εφήβους.


 

Εξωτερικοί συνεργάτες

 

Δημήτρης Καραθανάσης : Σκηνοθέτης στην ΕΡΤ3. 

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Torino και αποφοίτησε αρχιτέκτονας, Politecnico di Torino -Facolta di Architettura. Παρακολούθησε ειδική σειρά μαθημάτων  για το Audio Video στη σχολή Palestra delle Arti, Torino. Τριετή φοίτηση, στην Επαγγελματική σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Milano, Scuola Professionale per la tecnica Cinetelevisiva. Animation. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών. Syros, Forum Cartoon 98. Seminar: Financing of Cartoon Production. Μέλος της AEFA, ASIFA. Television production seminar ERT3, David Lowen. MINIDOC, ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, Επανομής, Σχολή Βουτσινά  και  ΑΠΘ σχολή κινηματογράφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: