Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τμήμα Junior Χάιντι 2018

Τμήμα Junior
Χάιντι
Θεατρική διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι

Υπεύθυνοι τμήματος – Σκηνοθεσία:
Ρίτα Πουταχίδου, Μαρίνα Χατζηιωάννου


Συζητήσεις, παιχνίδια, γέλια… παιδιά έτοιμα να εξερευνήσουν τον κόσμο της  τέχνης, του θεάτρου, με  τις αισθήσεις και το μυαλό. Ένα ταξίδι στο βουνό, στη φύση,  αλλά και στην μεγαλούπολη Φρανκφούρτη, ήταν η αρχή. Τα παιδιά ζωντάνεψαν τους ήχους και τις μυρωδιές από τους τόπους αυτούς! Οι περιπέτειες της μικρής Χαϊντι μεταφέρθηκαν στο σανίδι μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, την τέχνη του κουκλοθέατρου, τη μουσική και τον χορό. Σωματοποιήσαμε τον έναστρο ουρανό και την άνοιξη. Με απεριόριστη φαντασία δημιουργήσαμε αληθινούς χαρακτήρες. Η Χαϊντι ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για τις έννοιες της αγάπης, της φιλίας, της μοναξιάς, της ευτυχίας και να καταλήξουμε στο σπουδαίο συμπέρασμα, πως όταν θέλεις κάτι πολύ μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να΄χεις πίστη και να παλέψεις για τα όνειρα σου.


 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: