Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Το Εκπαιδευτικό Δράμα

Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι μία οργανωμένη - δομημένη διαδικασία που χρησιμοποιεί τους κανόνες, τις συμβάσεις , τα στοιχεία και τις τεχνικές της θεατρικής φόρμας και των άλλων τεχνών , με βασικό σκοπό τη συνειδητή και πολύπλευρη κατάκτηση της γνώσης μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο. Η μεθοδολογία αυτή είναι βασισμένη στις αρχές επιστημών όπως η ψυχολογία ,η κοινωνιολογία και η φιλοσοφία.

Εχει δύο βασικά επίπεδα τα οποία στην πράξη δεν μπορεί να είναι ξεχωριστά άλλα αλληλοσυμπληρώνονται και περιπλέκονται.
- την ανάπτυξη της προσωπικότητας και
- την ανάπτυξη της κοινωνικότητας.

Το Εκπαιδευτικό Δράμα βοηθά στη δημιουργία προσωπικότητας η οποία είναι ικανή

- Να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα γύρο της σ΄όλο της το βάθος και να ξέρει να προσανατολίζεται σ΄αυτήν.
-Να μπορεί να ολοκληρώνει τις σκέψης της .
-Να έχει κριτική σκέψη .
-Να έχει τόλμη πνεύματος .
-Να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους σε ένα κοινό Σκοπό - έργο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: