Το Θ.Ει.Κ.Κ. - ομάδα Πούπουλο προσφέρει εδώ και 36 έτη, υπηρεσίες στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, ως μέλος του Διεθνούς οργανισμού ΑΙΤΑ/ΙΑΤΑ - Διεθνής Ένωση Ερασιτεχνικού Θεάτρου (International Amateur Theatre Association) και του EDERED (European Drama Encounter). Με πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό, Ελλήνων και ξένων δραματουργών, με δεκάδες βιωματικά εργαστήρια, εισηγήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης και με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σε τοπικά αλλά και διεθνή Φεστιβάλ (Αυστρία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία).

Η εκπαιδευτική/καλλιτεχνική ομάδα του "Πούπουλου", αποτελείται από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους θεατροπαιδαγωγούς, χορογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους και σκηνοθέτες, καθώς και σύμβουλο - ψυχολόγο.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

παιδικό τμήμα και junior 2019

                                                   Τμήμα Παιδικό

Διασκευή τραγωδίας «Προμηθεύς Δεσμώτης» του  Αισχύλου
O Προμηθέας, για να βοηθήσει τους ανθρώπους, έκλεψε από τον Ήφαιστο τη φωτιά και τους την έδωσε, διδάσκοντας τους παράλληλα τις επιστήμες και τις τέχνες. Ο Δίας, για να τον τιμωρήσει, τον έδεσε στο όρος Καύκασο κι έστελνε κάθε μέρα έναν αετό να του τρώει το συκώτι. Τον Προμηθέα τον ελευθέρωσε ο Ηρακλής.
Η ελεύθερη βούληση, η αντίσταση στην παράλογη εξουσία, ο σεβασμός και η αποδοχή του συνανθρώπου μας είναι πανανθρώπινες αξίες που απασχολούν και απασχόλησαν την ανθρωπότητα αλλά και την ομάδα μας κατά τη διάρκεια των προβών. Τα ερωτήματα – πάντα ανοιχτά και επίκαιρα- παραμένουν: Μπορεί κανείς να διεκδικήσει την ατομική και κοινωνική του ελευθερία; Και κατά πόσο η διεκδίκηση αυτή σχετίζεται με την καλλιέργεια και τον πολιτισμό;
 


                Υπεύθυνοι τμήματος Σκηνοθεσία: Μελίνα Σιδηροπούλου, Ρίτα Πουταχίδου
Διασκευή: Μελίνα Σιδηροπούλου
Σκηνογραφία, κουστούμια, μουσική επιμέλια: Ρίτα Πουταχίδου
Visual ArtΧριστίνα Χατζημιχαηλίδου
Φωτισμός: Φώτης
Μακιγιάζ : Ιλιάδα Μόσχου
Παίζουν : Δάφνη Καλογήρου, Εβίτα Τσάνη, Αλεξάνδρα Κετέογλου,
Δημήτρης Τερζίδης, Μαρία Λαζαρίδου, Λουκία Αικατερίνη Ράγκου,
Αλέξανδρος Νάμου, Νικολέτα Νάμου, Ναυσικά Λαζάρου, Ελπίδα Ταουσάνη,
Νεφέλη Χατζηνικολάκη, Δημήτριος Τσαβέας, Δήμητρα Κοιμψίδου,
Αγάπη Κοτανίδου, Αννα Σταμοπούλου
      

  

 


 

                                                          Τμήμα Junior

Διασκευή της Ζωρζ Σαρή“ Ο Φαντασμένος”  παλιό γαλλικό παραμύθι.
Κάθε Τρίτη η ομάδα JUNIOR – λίγο μεγαλύτερη και λίγο πιο σοφή από πέρυσι – εξέφραζε ανησυχίες και προβληματισμούς όπως: Γιατί να μη γίνεται πάντα αυτό που θέλω; Γιατί πρέπει να ακούω τους άλλους και να συνεργάζομαι μαζί τους; Γιατί το να είμαι το κέντρο του κόσμου με εμποδίζει να σχετίζομαι αληθινά με τον κόσμο και τους άλλους; Με αφορμή τις απορίες των παιδιών και  οδηγό το Φαντασμένο της Ζωρζ Σαρή,  μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες προσπαθήσαμε να δώσουμε απαντήσεις. Για να καταλήξουμε ότι μόνο η αντιμετώπιση και  η αποδοχή   της πραγματικότητας και του εαυτού μας, οδηγεί στην αληθινή ευτυχία.

Υπεύθυνοι τμήματος, Σκηνοθεσία: Ρίτα Πουταχίδου, Μαρία Ιωάννα Καλιδάκη
Φωτισμός: Φώτης
Παίζουν : Γιάννης Μπατσάρας, Κλέων Ζάχος, Ζωή Ζέκα, Ανδριάννα Κουκολόγου, Κωνσταντίνα Τσισλίανη, Χρύσα Κατσουλέα, Ιωάννης Ζδούμπας, Δημήτρης Μπεάζογλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: